Dobrodošli na ezotarot.com.hr

Značanje tarot karti

Značanje tarot kartiTarot karte se od davnina koriste za proricanje i kroz svoja značenja nude jedinstven uvid u prošlost, sadašnjost i budućnost. Podrijetlo o značenju tarot karti još uvijek nije utvrđeno. Iako neke teorije govore da je značenje tarot karti povezano s Kabalom, postoji i mišljenje da su one zapravo tajni jezik drevnih naroda koji su živjeli u Egiptu. No, u svakom slučaju tarot karte koje danas poznajemo i njihovo značenje najčešće se vezuju za razdoblje XV stoljeća kada su se pojavile u Italiji.

Značenje tarot karti predstavlja osnovu kroz koju možemo razumjeti najvažnije poruke predstavljene kroz ove mistične simbole. Kako danas postoji veliki broj značenja tarot karti, svatko od njih ima cilj da na najslikovitiji način opiše određene situacije i događaje. U osnovi, značenje tarot karti može biti jednostavno ili složeno, a kroz tumačenje se dobiva pravi uvid u situaciju, odnosno predviđanje. Špil tarota sastoji se od 78 karata, a njihovo značenje se povezuje se s proricanjem događaja, dugoročnim ili kratkoročnim utjecajima koji u određenoj mjeri djeluju na život pojedinca.

Značenje tarot karti vodi ka korisnim odlukama

Vrlo je važno imati na umu da značenje tarot karti se u suštini odnosi na objašnjenje svih događaja koji oblikuju naš svakodnevni život ili su u sprezi s određenim očekivanjima. Budući da nas značenje tarot karti vodi ka korisnim odlukama i saznanjima, samo kroz iskustvo i znanje tarot majstora možemo biti sigurni da ćemo dobiti najbolji svijet za odluku ili dolazak do mnogih odgovora na različita pitanja. Polazeći od toga da je značenje tarot karti u sprezi s ilustracijom arhetipova, ovdje razlikujemo interpretaciju Velike i Male Arkane.

Autentičnost Velike Arkane sagledava se u prikazu sudbinskih događaja nad kojima nemamo utjecaj, dok kod Male Arkane značenja imaju veze sa situacijama iz svakodnevnog života. Ovdje postoji četiri vrste različitih simbola, a to su štapovi, mačevi, kupovi i Pentax. Značenje tarot karti u proricanju ovisit u kojem položaju se nalaze, da li prikazane uspravno ili obrnuto.

Kroz značenje tarot karti Velike Arkane možemo doznati zanimljive detalje i koncepte o kojima govore. 0 Budala – početak. 1. Čarobnjak – vještine i nadahnuće. 3. Visoka Svećenica – mudrost i ravnoteža. 4. Carica – kreativnost i aspekti ženstvenosti. 5. Visoki Svećenik – učenje i duhovnost. 6. Ljubavnici – ljubav i dualnost. 7. Kočija – napredak i putovanje. 8. Pravda – ravnoteža i karma. 9. Pustinjak – mudrost i vrijeme osamljivanja. 10. Točak sreće – neočekivani događaji i promjene. 11. Snaga – odlučnost i sloboda. 12. Obješeni čovjek – iskustvo i djelovanje. 13. Smrt – transformacija i razočarenje. 14. Umjerenost – prilagodbu i duhovna snaga. 15. Vrag – fizičko zadovoljstvo i poroci. 16. Kula – neminovnost i gubitak sklada. 17. Zvezda – optimizam i nada. 18. Mjesec – emocije i varljivost. 19. Sunce – vitalnost i životni optimizam. 20. Posljednji sud – pokajanje i stjecanje uvida. 21. Svijet – ostvarenje želja.