Dobrodošli na ezotarot.com.hr

Kako koristiti tarot karte

Kako koristiti tarot karteMnogi ljudi su fascinirani svijetom tarota i mističnih simbola s kojim se pristupa skrivenom znanju o budućnosti. Iako su tarot karte vrlo popularne, ne znaju ih svi interpretirati i protumačiti. Da bi znali kako koristiti tarot karte, prije svega treba krenuti od nekih osnovnih pravila koja se uzimaju u obzir.

Međutim, ukoliko prvi put imate dodir s ovim divinacijskim alatom, a želite znati kako koristiti tarot karte, najprije je potrebno odabrati špil koji će se koristiti kao sredstvo proricanja. Mada danas postoji veliki broj špilova, među najpopularnije spadaju tarot de Marseille, Raider – Wait, Lenormand tarot egipatski tarot i ciganski tarot. S obzirom da je najčešće u uporabi tarot de Marseille ovo je ujedno najprikladniji izbor.

Poznavanje simbolike i arhetipova u Velikoj i Maloj Arkani uvijek je važna osnova, naročito onda kada postoji težnja da se sazna kako koristiti tarot karte. Tarot špil se sastoji od 78 karata, od toga su 22 karte Velike Arkane i 56 karta male Arkane. Svaka figura svojstvena je određenoj situaciji ili događaju, odnosno procesima i osjećajima. Slike i brojevi koji se nalaze unutar karti imaju svoju jedinstvena značenja kroz koje se može saznati kakva energija dominira u našem životu. Ujedno treba razlikovati značenja uspravnih i obrnutih karata, odnosno onoga što one predstavljaju u određenoj položaju.

Postoji puno načina i tehnika čitanja tarota, ali za početak uvijek je najbolje izabrati najjednostavnije i najpraktičnije, kao što je otvaranje s tri karte. U praksi ovo je najčešća vrsta otvaranja za prošlost, sadašnjost i budućnost. No, ukoliko želite znati kako koristiti tarot karte za složenija otvaranja, onda je najbolje ići korak po korak i krenuti od onih manje zahtjevnih. Kada niste sigurni kako koristiti tarot karte za čitanje prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, mnogi tarot majstori i poznavatelji ove drevne divinacijske prakse smatraju da ukoliko je interpretacija ispravna, osoba će uvijek doći do korisnih i praktičnih informacija. Imajući u vidu da je korištenje tarota umijeće i vještina, u što boljem razumijevanju toga kako koristiti tarot karte, ne treba izostaviti intuiciju kao važan faktor koji se uzima u obzir prilikom tumačenja.

Dakle, da bi protumači poruke tarota treba vjerovati svojoj intuiciji koja će biti važna spona u interpretaciji. Kada želite znati kako koristiti tarot karte za jednostavno proricanje budućnosti ili uvid u određenu životnu situaciju, najprije koristite što manje komplicirane metode proricanja. Započnite s miješanjem karata, postavite pitanje o temi koja vas zanima i odaberite tri karte. Kroz pozicije karti i njihov položaj, uspravno ili obrnuto, prepoznaće se ključni odgovori koji vas zanimaju.