Dobrodošli na ezotarot.com.hr

Tarot de Marseille

Tarot de MarseilleIako postoji mnogo tajni koje se vezuju za svijet tarota, ono što je fascinantno je da je ovaj divinacijski alat u početku služio kao igra za zabavu. I pored najrazličitijih verzija tarota koje su danas prisutne, Tarot de Marseille jedan od najstarijih koji se koristi u svijetu proricanja i predviđanja. Tarot de Marseille spada u najpoznatiji špil karata koji se koristi kao sredstvo u tumačenju prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

Vjeruje se da Tarot de Marseille regiji najstarijem špilu karata sa kojim je čovječanstvo upoznato. Popularnost koju ima Tarot de Marseille pripisuje se njegovoj jedinstvenosti, as obzirom da je ovo jedan od najstarijih špilova smatra se da u sebi u nosi posebnu energiju. Sa druge strane, vjeruje se da njegova autentičnost ističe upečatljivost mističnih simbola, koji služe kao vodič ka dubljoj samospoznaji i duhovnom razvoju.

Tarot de Marseille spada u najstariji špil

Često se kaže da Tarot de Marseille spada u najstariji špil karata na temelju čijeg dizajna su se razvili i svih ostali koje danas poznajemo. Njegovo porijeklo je vrlo staro i smatra se da je nastao tijekom 1700. godine u Francuskoj gdje je stekao veliku popularnost. S obzirom da je tarot de Marseille imao veliki popularnost on se vrlo brzo proširio i na sve ostale zemlje Europe i svijeta. Iako postoji više verzija kako je ovaj špil dobio ime, najčešće se povezuje s imenom grada Marseille u južnom dijelu Francuske.

Tarot de Marseille karakteriziraju autentične slike srednjovjekovnog stila koje su prepoznatljive po svojoj jednostavnosti i bojama. Izvorni špil baziran je na srednjovjekovnim crtežima a boje koje uglavnom dominiraju su plava, crvena, zelena i žuta što odražava četiri prirodna elementa (vatra, zemlja, voda, zrak). Špil tarot de Marseille sastoji se od 22 karte Velike Arkane i 56 karta Male Arkane. Karte iz skupa Velike Arkane spadaju u najvažnije i obilježene su rimskim brojevima od 0 do 21, pri čemu je svaki u korespondenciji s određenim arhetipom.

Tarot de Marseille se najviše koristi u proricanju

Tarot de Marseille se najviše koristi u proricanju, jer osim prepoznatljivosti, omogućuje dolazak do jasnih i veoma objektivnih odgovora. Kao najzastupljeniji i najčešći u savjetovanja, Tarot de Marseille pomaže da se razumiju mogućnosti koje nam stoje na raspolaganju i sagleda sve ono što pravi zbunjenost na putu samospoznaje. U tumačenju kroz 22 karte velike Arkane, Tarot de Marseille ukazuje na najvažnije situacije i događanja s kojima se susrećemo tijekom života. Istovremeno, 56 karta Male Arkane govore o putevima znanja, odnosno stjecanju mudrosti, uspjesima, prednostima i slabostima, izazovima, sreći i razočaranjima.