Dobrodošli na ezotarot.com.hr

Tarot karte

Tarot karteJeste li upoznati s tajanstvenim svijetom tarota? Pravo porijeklo tarota još uvijek je nepoznato i nitko ne zna tko je kako su one nastale. Ali postoji puno legendi i različitih verzija koje se vezuju za ovaj mistični divinacijski alat. Značenje riječi tarot prevodi se kao proročanstvo i igra proricanja. Tarot karte su danas najpopularnije sredstvo proricanja na temelju kojega se može pristupiti tajnama prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Kroz univerzalnu simboliku arhetipova, tarot karte pomažu da se dođe do odgovora i fascinantnih uvida.

Špil tarota sastoji se od 78 karata od kojih je svaka prikazana autentičnim slikama i figurama s posebnim značenjima. Tarot karte imaju svoju posebnu energiju koja se očitava kroz divinacijsko otvaranje. Tarot karte daju odgovore na pitanja poput karme, karmičkih obrazaca, ljubavi, braka, posla, financija, ali i svih područja koja su od najvećeg životnog značaja. Odgovori koje daju tarot karte su vrlo detaljni, sa oslikavanjem događaja ili određenih situacija.

Mudrost koja se nalazi u tarot kartama je jedinstvena i neponovljiva. Svi elementi, simboli i brojevi imaju određenu poruku na svakoj tarot karti. Koliko utjecaja imaju tarot karte na globalnom planu, dovoljno govori činjenica da od svog nastanka koji se vezuje za 15. stoljeće pa sve do sada uvijek su bile najtraženije divinacijsko sredstvo. Tarot karte se koriste za predviđanje različitih događaja, sagledavanje određenih smjernica i dolazak do najrazličitijih prognoza, vezanih za određen vremenski period, godišnja doba, Solsticij, Ekvinocij, itd.

Tarot karte uvijek imaju svoju posebnu “formu”

U tu svrhu korišteni su različiti špilovi, ali koliko god imale različite ilustracije, tarot karte uvijek imaju svoju posebnu “formu” jedinstva s prirodom, čovjekom i samim Svemirom. Tarot karte su neodvojivo jedinstvo i cjelina simbola, boja, brojeva i mistike koji nam donose odgovore na mnoga pitanja. Prvi špilovi poput tarocchi koji je bio prvenstveno namijenjen za zabavu, a tek kasnije dobio formu za divinaciju, smatra se jednim od preteča suvremenog tarota. Pored tarocchi špila, postoje i mnogi drugi špilovi koji su vremenom dobivali na popularnosti kao sto je Rider Waite tarot, Lenormand, Toth.

Omogućavajući da saznamo što nas čeka u bližoj i daljoj budućnosti, tarot karte ujedno s velikom preciznošću predočavaju na izazove, prepreke i potencijalne opasnosti. Također, one su nepogrešivi vodič kada je potrebno doći do rješenja u tjeskobnim razdoblju. Zahvaljujući velikoj mudrosti zapisanoj u svakoj tarot karti, s mnogo više razumijevanja možemo shvatiti svrhu svog postojanja i karmičkih utjecaja s kojima se susrećemo u svom životu. Objedinjujući u sebi sve elemente mističnog i okultnog, tarot karte mogu uvijek pomoći da sagledamo najvažniju suštinu i na detaljan način dođemo do preciznih odgovora.